Британското правителство ще достави на Украйна 100 ракети през май, заяви британският

...
Британското правителство ще достави на Украйна 100 ракети през май, заяви британският
Коментари Харесай

Великобритания дава ракети за ПВО и 1 млн. снаряда на Украйна

Британското държавно управление ще достави на Украйна 100 ракети през май, съобщи английският министър на отбраната Грант Шапс в изявление за Сън.

От началото на този месец Обединеното кралство е снабдило Киев с 80 ракети за противовъздушна защита, като до юни ще достави още 20, гласи информацията.

Самият пакет ще съдържа още 1 милион боеприпаса, 20 амфибийни високопроходими автомобила, 20 системи за пречистване на мини, дронове за наблюдаване, около 30 кашона с аварийни елементи и консумативи, в това число противоминно съоръжение, и 4000 униформи.

Шапс добави, че през 2024 година общият размер на помощта, предоставена на Украйна от Обединеното кралство, ще бъде на стойност 3 милиарда паунда (около 3,8 милиарда долара).

Той добави, че новата съветска атака, почнала на 10 май и ориентирана към Харковска област, в която вземат участие 30 000 военнослужещи, би трябвало да бъде „ сигнал за пробуждане на Запада “.

Министърът на защитата на Обединеното кралство съобщи, че " всичко, което ни е скъпо, ще бъде в заплаха “, в случай че западните съдружници разрешат Украйна да падне под „ тираничното ръководство “ на съветския диктатор Владимир Путин.

„ Топлите думи не са задоволителни. Всяка нация, която цени свободата си, би трябвало да се засилва и да даде каквото може допустимо най-бързо, с цел да подсигурява, че украинските въоръжени сили ще могат да отхвърлен противозаконната инвазия ", съобщи Шапс.

Шапс прикани Берлин и други съдружници да изпратят ракети с огромен обхват на деяние в Украйна и да разрешат на Киев да поразява обекти в окупирания от Русия полуостров Крим. Украйна има Storm Shadow от Англия и създадените във Франция SCALP, а на 25 април беше обявено, че Съединени американски щати скрито са изпратили на Киев над 100 ракети с огромен обхват ATACMS. Само че Германия отхвърля да прати ракети " Таурус ".

Канцлерът Олаф Шолц е срещу изпращането на ракети с отдалечен обхват на деяние в Украйна, защото се притеснява, че това ще докара до риск Берлин да се включи във войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР